Snörapport dal topp
Mürren - -


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 73km
  röda pistar 113km
  svarta pistar 37km
  backar totalt 223km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 60km


liftar antal
  dragliftar 11
  stolliftar 18
  kabinliftar 6
  liftar totalt 35
  liftar öppnade


 > Berner Oberland
Mürren (1650 meter)

Snörapport Mürren

förslag Vill du lägga till eller korrigera någon information, eller vet du något som inte vi viet? Dela med dig!

Skidsemestrar in Mürren

Den lilla skidorten Mürren ligger i skidområdet Jungfrau i Bernese Oberland-regionen. Skidorten har en vacker omgivning. Ett antal Clint Eastwood och James Bond-filmer har spelats in här (Mürren var bakgrundskuliss för Bondfilmen I hennes majestäts hemliga tjänst). Mürren är den minsta av alla byarna i området och ger tillgång till det mycket större området genom skidorten Wengen. Mürren har ett trafikfritt centrum och är idealiskt för en tyst och romantisk skidsemester.

Backinformation Jungfrau - Mürren

Jungfrau-regionen har ett stort utbud liftar och även skidtåg upp i bergen. Skidområdet har delats upp i tre sektorer: Grindelwald (där man även kan arbeta på solbrännan), Kleine Scheidegg, och Männlichen (vid Eigers fot). Höjdpunkten av en skidsemester i området är absolut den långa utförsåkningen från Grindelwald mot liftarna i Männlichen - mer än 45 minuter non-stop skidåkning! Och när du ändå är i området måste du prova på James Bond-pisten i Mürren.

Afterski in Mürren

Mürren har den lugnaste afterskin i Junfrau-området. Men detta är definitivt ingen nackdel för medelbesökaren, vilket märks på att Mürren afterskin till trots är ett mycket populärt skidsemesterresmål.

Snowboardåkning in Mürren

För snowboardåkarna har Mürren en utmärkt halfpipe, och den något mindre parken i Klein Scheidegg / Männlichen har flera moduler för nybörjare. (I parkerna kan man räkna med perfekta snöförhållanden hela skidsäsongen, tack vare de många snökanonerna). Utöver dessa två äldre snöparkerna finns det dessutom en helt ny snöpark med mängder av moduler intill liften i Bärgelegg lift, för snowboardåkare oavsett erfarenhetsnivå.

Skidskolor och skiduthyrning in Mürren

I området runt Mürren ligger det 2 enorma skidskolor med totalt 150 skidlärare. I Mürren finns det en liten skidskola, Schweizer Ski- & Snowboardschule Mürren.

Mürren Betyg
184 röster

Allmänt intryck
8.1
Passar för familjer
8.0
Restauranger
8.1
Skidskolor
8.2
Afterski
8.0Pistkarta Mürren

Pistkarta Jungfrau

skidsemestrar Mürren

Mürren