Snörapport dal topp
snörapport Grindelwald onsdag Grindelwald - -
Förlängd snörapport...
snörapport Mürren onsdag Mürren - -
Förlängd snörapport...
snörapport Wengen onsdag Wengen - -
Förlängd snörapport...


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 73km
  röda pistar 113km
  svarta pistar 37km
  backar totalt 223km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 60km


liftar antal
  dragliftar 11
  stolliftar 18
  kabinliftar 6
  liftar totalt 35
  liftar öppnade


 > Berner Oberland

Snörapport Jungfrau

Skidsemestrar in Jungfrau

Jungfrau-regionen ligger i Berner Oberland. Skidorten inkluderar skidsemesterdestinationerna Grindelwald, Interlaken, Lauterbrunnnen, Wilderswill, Mürren och Wengen. Skidorten har en vacker omgivning - Mürren har avbildats mycket i film, inklusive Bondfilmen I hennes majestäts hemliga tjänst. Likväl är orten inte invaderad av vintersportentusiaster och både Mürren och Wengen har helt bilfria centrum. Grindelwald är en något större skidort med många fler gäster och mer utstuderad afterski. Med ett enormt antal berg på otroligt hög höjd, så som Eiger och Schwarzhorn, är byn omgiven av vackra panoramavidder!

Backinformation Jungfrau - Jungfrau

Jungfrau-regionen har ett stort utbud liftar och även skidtåg upp i bergen. Skidområdet har delats upp i tre sektorer: Grindelwald (där man även kan arbeta på solbrännan), Kleine Scheidegg, och Männlichen (vid Eigers fot). Höjdpunkten av en skidsemester i området är absolut den långa utförsåkningen från Grindelwald mot liftarna i Männlichen - mer än 45 minuter non-stop skidåkning! Och när du ändå är i området måste du prova på James Bond-pisten i Mürren.
skidort Jungfrau Jungfrau vägbeskrivning Jungfrau vägbeskrivning
Grindelwald Grindelwald Mürren Mürren Wengen Wengen

Snowboardåkning Jungfrau

För snowboardåkarna har Mürren en utmärkt halfpipe, och den något mindre parken i Klein Scheidegg / Männlichen har flera moduler för nybörjare. (I parkerna kan man räkna med perfekta snöförhållanden hela skidsäsongen, tack vare de många snökanonerna). Utöver dessa två äldre snöparkerna finns det dessutom en helt ny snöpark med mängder av moduler intill liften i Bärgelegg lift, för snowboardåkare oavsett erfarenhetsnivå.

Skidskolor Jungfrau

Skidskolorna i Grindelwald - Schweizer Ski- und Snowboardschule (Grindelwalds officiella skidskola), Ski & Snowboard School (SSBS) Buri Sports, Felix Ski Paradies, en filial av Privat-Ski.ch, och de mindre skidskolorna Kleine Scheidegg: Schweizer Ski-und Snowboardschule Kleine Scheidegg - har mer än 200 skidlärare. I Mürren finns även en liten skid- och snowboardskola: Schweizer Ski & Snowboardschule Mürren. Skidområdet runt Wengen har två enorma skidskolor mer totalt mer än 150 skidlärare.

Betyg (92 röster)

Allmänt intryck
7.8
Passar för nybörjare
7.8
För experter
7.9
För snowboardåkning
7.0
Passar för familjer
8.0
Afterski
7.8Pistkarta Jungfrau

Pistkarta Jungfrau

skidsemestrar Jungfrau