Snörapport dal topp
Grindelwald - -


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 73km
  röda pistar 113km
  svarta pistar 37km
  backar totalt 223km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 60km


liftar antal
  dragliftar 11
  stolliftar 18
  kabinliftar 6
  liftar totalt 35
  liftar öppnade


 > Berner Oberland
Grindelwald (1040 meter)

Snörapport Grindelwald

förslag Vill du lägga till eller korrigera någon information, eller vet du något som inte vi viet? Dela med dig!

Skidsemestrar in Grindelwald

Skidorten Grindelwald ligger i skidområdet Jungfrau i Bernese Oberland-regionen. Utöver Grindelwald består skidområdet av skidorterna Interlaken, Lauterbrunnen, Wilderswill, Murren och Wengen. Grinderwald flankas av tre stora alpberg på runt 4000 meter: Monch, Eiger och Junfrau. Skidområdet var ett av världens första att få en skidlift och det finns också möjlighet att åka till andra delar av skidregionen med kabinbanan och bergsbanan.

Backinformation Jungfrau - Grindelwald

Jungfrau-regionen har ett stort utbud liftar och även skidtåg upp i bergen. Skidområdet har delats upp i tre sektorer: Grindelwald (där man även kan arbeta på solbrännan), Kleine Scheidegg, och Männlichen (vid Eigers fot). Höjdpunkten av en skidsemester i området är absolut den långa utförsåkningen från Grindelwald mot liftarna i Männlichen - mer än 45 minuter non-stop skidåkning! Och när du ändå är i området måste du prova på James Bond-pisten i Mürren.

Afterski in Grindelwald

Afterskin i Grindelwald är inte särskilt varierande. Inom regionen anses detta vara den lugna byn. Det kulinariska utbudet däremot är utmärkt!

Snowboardåkning in Grindelwald

För snowboardåkarna har Mürren en utmärkt halfpipe, och den något mindre parken i Klein Scheidegg / Männlichen har flera moduler för nybörjare. (I parkerna kan man räkna med perfekta snöförhållanden hela skidsäsongen, tack vare de många snökanonerna). Utöver dessa två äldre snöparkerna finns det dessutom en helt ny snöpark med mängder av moduler intill liften i Bärgelegg lift, för snowboardåkare oavsett erfarenhetsnivå.

Skidskolor och skiduthyrning in Grindelwald

Skidskolorna i Grindelwald har mer än 200 skidlärare.

Grindelwald Betyg
130 röster

Allmänt intryck
7.5
Passar för familjer
7.4
Restauranger
7.5
Skidskolor
7.6
Afterski
7.0Pistkarta Grindelwald

Pistkarta Jungfrau

skidsemestrar Grindelwald

Grindelwald