Snörapport dal topp
Fiescheralp - -


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 98km
  röda pistar 148km
  svarta pistar 46km
  backar totalt 292km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 121km


liftar antal
  dragliftar 42
  stolliftar 12
  kabinliftar 12
  liftar totalt 66
  liftar öppnade


 > Wallis (Valais)
Fiescheralp (1090 meter)

Snörapport Fiescheralp

förslag Vill du lägga till eller korrigera någon information, eller vet du något som inte vi viet? Dela med dig!

Skidsemestrar in Fiescheralp

Fiescheralp är en av de tre huvuddelarna av Aletsch i Wallis. Skidområdet har även de kända Bettmeralp och Riederalp. Fiescheralp (vid byn Fiesch) har ett litet lokalt skidområde med ungefär 40 km skidbackar, men man kan göra mycket långa skidutflykter hela vägen till Riederalp och Bettmeralp (och Aletschgletscher).

Backinformation Aletsch - Fiescheralp

Aletsch har mycket att erbjuda för alla nivåer av skid- eller snowboardåkare. De mindre skidområdena, så som Bellwald, Brig, Goms / Oberwald, och Ernen Binn, har ett antal liftar till röda backar. Blatten-Belalp har totalt 20 km backar för alla nivåer av skidåkare (blåa/röda/svarta) och är därför den mest varierade skidorten i området. Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp har mer än 100 km backar, vilka huvudsakligen är blå och röda. Otroligt utmanande svarta pister finns runt Blatten-Belalp och Aletsch-glaciären (Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp) och gör området mycket populärt bland erfarna skid- och snowboardfantaster.

Afterski in Fiescheralp

Afterskin i Fiescheralp är begränsad till de trevliga restaurangerna i byn och ett par fina terrasser vid gondolliften på bergstoppen. Utöver skid-, snowboard- och längd-åkning kan man göra spännande saker som hanggliding!

Snowboardåkning in Fiescheralp

Området har ett stort utbud för snowboardåkare, med tre olika parker, två snowboardcross, fyra halfpipe och två quarterpipe! Eftersom faciliteterna är utspridda i skidområdet rekommenderar vi snowboardåkare att använda backarna runt Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp, där de flesta faciliteterna finns!

Skidskolor och skiduthyrning in Fiescheralp

Sneesportschule Fiesch (schneesport-fiesch.ch) har ungefär 25 skidlärare.

Fiescheralp Betyg
197 röster

Allmänt intryck
8.5
Passar för familjer
8.3
Restauranger
8.3
Skidskolor
8.3
Afterski
7.9Pistkarta Fiescheralp

Pistkarta Aletsch

skidsemestrar Fiescheralp

Fiescheralp