Snörapport dal topp
Ernen - -


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 98km
  röda pistar 148km
  svarta pistar 46km
  backar totalt 292km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 121km


liftar antal
  dragliftar 42
  stolliftar 12
  kabinliftar 12
  liftar totalt 66
  liftar öppnade


 > Wallis (Valais)
Ernen (1200 meter)

Snörapport Ernen

förslag Vill du lägga till eller korrigera någon information, eller vet du något som inte vi viet? Dela med dig!

Skidsemestrar in Ernen

Ernen ligger nära det mer kända Aletsch i Valais i Schweiz. Ernen har ett litet lokalt skidområde: Ernergalen. Det finns runt 20 km spår. Med 4 liftar och framförallt röda pister är detta en typisk skidort för familjer. Utöver det lokala skidområdet kan man åka skidor i Aletschgletscher och skidområdet runt Fiescheralp.

Backinformation Aletsch - Ernen

Aletsch har mycket att erbjuda för alla nivåer av skid- eller snowboardåkare. De mindre skidområdena, så som Bellwald, Brig, Goms / Oberwald, och Ernen Binn, har ett antal liftar till röda backar. Blatten-Belalp har totalt 20 km backar för alla nivåer av skidåkare (blåa/röda/svarta) och är därför den mest varierade skidorten i området. Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp har mer än 100 km backar, vilka huvudsakligen är blå och röda. Otroligt utmanande svarta pister finns runt Blatten-Belalp och Aletsch-glaciären (Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp) och gör området mycket populärt bland erfarna skid- och snowboardfantaster.

Afterski in Ernen

Schneebars och Berhaus Chaserstatts terrasser i Ernen är mycket trevliga. Dessutom finns det mycket valmöjligheter vad gäller restauranger i denna lilla by.

Snowboardåkning in Ernen

Området har ett stort utbud för snowboardåkare, med tre olika parker, två snowboardcross, fyra halfpipe och två quarterpipe! Eftersom faciliteterna är utspridda i skidområdet rekommenderar vi snowboardåkare att använda backarna runt Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp, där de flesta faciliteterna finns!

Skidskolor och skiduthyrning in Ernen

Alpin-Snowsportschule Ernen har runt 18 skidlärare.

Ernen Betyg
40 röster

Allmänt intryck
7.0
Passar för familjer
7.0
Restauranger
7.0
Skidskolor
7.0
Afterski
7.0Pistkarta Ernen

Pistkarta Aletsch

skidsemestrar Ernen

Ernen