Snörapport dal topp
Davos - -


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 65km
  röda pistar 125km
  svarta pistar 30km
  backar totalt 220km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 75km


liftar antal
  dragliftar 25
  stolliftar 8
  kabinliftar 8
  liftar totalt 41
  liftar öppnade


 > Graubünden
Davos (1560 meter)

Snörapport Davos

förslag Vill du lägga till eller korrigera någon information, eller vet du något som inte vi viet? Dela med dig!

Skidsemestrar in Davos

Davos är en av de högsta städerna i Europa, och naturligtvis i Schweiz. Davos ligger i Graubünden-regionen och är välkänt som schweizisk skidsemesterresmål. Tillsammans med Klosters är det ett område där skidorten Davos-Klosters, bestående av flera olika sektorer. Byn består av 2 delar, Davos-Dorf och Davos-Platz, utöver småbyarna Frauenkirch, Monstein och Glaris. Utöver ett utmärkt skidområde och utmärkt afterski (i alla fall jämfört med de flesta schweiziska skidorterna) är Davos fortfarande mest känt som ett wellnessresmål. Davos grundades som den idealiska platsen att bota sjukdomar. Dess höga läge och därför torra luft är i sig en humörförbättrare!

Backinformation Davos-Klosters - Davos

Hela skidområdet erbjuder mer än 200 kilometer skidpister, tillgängliga tack vare 50 liftar. Parsenn inkluderar 40 utförsbackar som underhåller vintersportentusiaster på alla nivåer. De riktiga experterna finner dock kanske de flesta backarna lite för tråkiga. De lokala skidlärarna visar mer än gärna vägen till de mest utmanande pisterna, så som de med utgång på Weissfluhgipfel. Det något mindre Madrisa passar för nybörjare och något mer erfarna skidåkare.

Afterski in Davos

Nattlivet i Davos kretsar kring Davos-Platz och i mindre utsträckning Davos-Dorf. Nattlivet är omväxlande, men man måste veta vart man ska ta vägen för många av barerna stänger tidigt. Bra tips inkluderar: Cava Grischa och Cabanna Club. Endast det enorma utbudet restauranger och terrasser på b bergstoppen gör afterskin i Davos fantastisk. Gourmetturer här!

Snowboardåkning in Davos

Davos har genom åren varit en av de främsta snowboardområdena i världen. De största snöparkerna ligger runt Jakobshorn, men det finns gott om snowboardmöjligheter även i skidområdena. Det finns halfpipe, räcken, quarterpipe, snowboardcross, m.m. Det mest imponerande snowboardcrosset heter Nidecker Monster och är 100 meter långt och 5.5 meter högt. Det ligger i Sunrise Snowpark på mer än 2500 meter över havet.

Skidskolor och skiduthyrning in Davos

Skidskolan Schweizer Schneesportschule Davos har mer än 200 skidlärare som kan lära ut både skid- och snowboardåkning. Engelska, franska och tyska talas av lärarna på denna skidskola.

Davos Betyg
92 röster

Allmänt intryck
8.8
Passar för familjer
9.2
Restauranger
9.0
Skidskolor
9.0
Afterski
8.8Pistkarta Davos

Pistkarta Davos-Klosters

skidsemestrar Davos

Davos