Snörapport dal topp
Sestrière - -


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 95km
  röda pistar 220km
  svarta pistar 85km
  backar totalt 400km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 60km


liftar antal
  dragliftar 33
  stolliftar 39
  kabinliftar 6
  liftar totalt 78
  liftar öppnade


 > Piemonte
Sestrière (2035 meter)

Snörapport Sestrière

förslag Vill du lägga till eller korrigera någon information, eller vet du något som inte vi viet? Dela med dig!

Skidsemestrar in Sestrière

Den moderna skidbyn Sestrière ligger vid Monte Banchettas fot i Piedmonte i de italienska Alperna på gränsen till Frankrike. Sestriere är utan tvekan den mest kända av skidområdet Via Latteas byar. Sestriere sträcker sig över byarna Sises, Banchetta och Fraitève. Sestriere var också en av värdbyana för OS i Turin 2006 och naturligtvis var det här super-G- och slalomtävlingarna för män hölls. Eftersom flera direktörer från Agnelli-familjen har mer eller mindre byggt upp Sestriere från ingenting är byn inte den mest gammaldags skidbyn man kan hitta, och har inte det vackraste yttret, men anläggningarna i Sestriere är utmärkta och skidområdet är definitivt ett av Italiens bästa!

Backinformation Via Lattea - Sestrière

Mer än 120 liftar ger tillgång till mer än 400 km skidbackar. Det blir en svår uppgift att hinna med alla pistarna i området på 1 vecka. De olika skidorterna är ofta närmre på skidor än till bil. En stor del av backarna är utformade för nybörjaren och den medelerfarne skidåkaren. Det finns förhållandevis få svarta pistar, men i ett så stor skidområde kan även de mest erfarna skidåkarna hitta sin utmaning.

Afterski in Sestrière

Sestrière är inte en av de mest livliga afterskidestinationerna i Italien och efter en dags skidåkning är den mesta rörelsen runt backarna. De bästa stunderna är först riktigt sent på kvällen i diskoteken. Den absoluta vinnaren i Sestrières nattliv är Al Kovo, som är öppet till sent på kvällen.

Snowboardåkning in Sestrière

Det finns inte mindre än 4 snowboardparker i Via Lattea.

Skidskolor och skiduthyrning in Sestrière

Sestrère har 4 stora skidskolor med totalt mer än 100 skidlärare. Den största skidskolan i området är Scuola Naziolane Sci med ungefär 65 skidlärare.

Sestrière Betyg
47 röster

Allmänt intryck
7.0
Passar för familjer
6.9
Restauranger
7.0
Skidskolor
7.2
Afterski
7.1Pistkarta Sestrière

Pistkarta Via Lattea

skidsemestrar Sestrière

Sestrière