Snörapport dal topp
Courmayeur - -
Förlängd snörapport...


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 10km
  röda pistar 22km
  svarta pistar 4km
  backar totalt 36km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 25km


liftar antal
  dragliftar 3
  stolliftar 8
  kabinliftar 6
  liftar totalt 17
  liftar öppnade


Snörapport Courmayeur

Skidsemestrar in Courmayeur

Skidområdet Courmayeur ligger på den italienska sidan av Mont Blanc-tunneln, vid utkanten av Valle d'Aosta. Byn Courmayeur erbjuder en perfekt triangel för skidåkare tillsammans med La Thuile och Breuil-Cervinia i Italien, och get till och med tillgång (med bil) till backarna i Charmonix i Frankrike och Verbier i Schweiz, om du skulle vilja åka dit för en dags skidåkning. Den charmerande byn Courmayeur had vänlig atmosfär och pittoresk känsla. I restaurangerna och på de många terrasserna är den stora hobbyn att se och att ses, och att njuta av den goda italienska maten. Afterskin gör Courmayeur till en av de bästa afterskidestinationerna i Italien. Det finns ett riktigt bra utbud av restauranger och barer. Vårt tips är barerna kring Via Roma och diskoteket The Night Cafe Jimmy.

Backinformation Courmayeur - Courmayeur

Backarna i Courmayeur är uppdelade i två delar, sammanlänkade med varann: Val Veny och Plan Checrouit (och ett antal backar på Mont Blanc själv). Från platsen där Plan Checrouits gondollift stannar måste du gå 60 meter till skidliftarna som för dig högre upp i backarna. Skidliften till Col Checrouit är den mest populära och har de vackraste backarna. De mindre skidliftarna i Cresta Youla tar dig upp till 5 mycket vackra backar. Det tredje alternativet i Checrouit Plan är liften i riktning Cresta Arp, med vackra svarta pistar off offpistmöjligheter.
skidort Courmayeur Courmayeur vägbeskrivning Courmayeur vägbeskrivning
locatie Courmayeur Courmayeur

Snowboardåkning Courmayeur

Under 2008 öppnade äntligen Courmayeurs snöpark. De flesta backarna i området är mycket trevliga för snowboardåkare och offpistmöjligheterna på Mont Blanc (Monte Bianco på italienska) med en guide rekommenderas!

Skidskolor Courmayeur

Courmayeur har 2 stora skidskolor med totalt mer än 200 skidlärare!

Betyg (93 röster)

Allmänt intryck
6.5
Passar för nybörjare
6.5
För experter
6.7
För snowboardåkning
6.6
Passar för familjer
6.6
Afterski
6.6Pistkarta Courmayeur

Pistkarta Courmayeur

skidsemestrar Courmayeur