Snörapport dal topp
Cervinia - -


Väderleksrapport mn mx vind
Source: MeteoVista

backlängd km
  blå pistar 60km
  röda pistar 124km
  svarta pistar 9km
  backar totalt 193km


längdåkningsspår längd
  längdåkningsspår längd 14km


liftar antal
  dragliftar 3
  stolliftar 14
  kabinliftar 5
  liftar totalt 22
  liftar öppnade


 > Aosta
Cervinia (2050 meter)

Snörapport Cervinia

förslag Vill du lägga till eller korrigera någon information, eller vet du något som inte vi viet? Dela med dig!

Skidsemestrar in Cervinia

Skidorten Cervinia är en av de absoluta vinnarna i Italien. Den ligger i Valle d'Aosta i skidområdet Breuil-Cervinia, som är affilierad med den schweiziska skidorten Cervinia Zermatt. Skidorten får sitt namn från det italienska namnet på berget Matterhorn, Monte Cervinio. Cervinia ligger intill detta berg. Tack vare det förhållandevis billiga boendet är detta en skidort som är utmärkt för de mer krävande skidåkarna. Under veckan kan man åka skidor på de breda backarna utan att behöva passera stora grupper och på helgen kommer italienarna själva i mängder till skidorten. Cervinia är naturligtvis också en perfekt plats för att njuta av italiensk mat.

Backinformation Breuil-Cervinia - Cervinia

Skidbackarna i Breuil-Cervinia, eller snarare Cervinia, är sammankopplade med backarna i Val Tournenche som på enbart den italienska sidan har över 100 km pistar. Skidpistarna är nästan alla röda, men det finns även svarta backar för de mer avancerade skidåkarna. Sammankopplingen av Rosa-platån och Zermatt försäkrar om tillgången till mer spännande och utmanande backar på den schweiziska sidan för de mer avancerade skid- eller snowboardåkarna. Glöm inte att köpa biljetter till den schweiziska sidan redan nere i dalen eftersom det är billigare än om man köper dem på Rosa-platån.

Afterski in Cervinia

Nattliver i Cervinia är kanske något lugnt, men Yeti Bar och de två stora klubbarna, Etoile och Bianconiglio är absoluta vinnare!

Snowboardåkning in Cervinia

Snöparken Indian Park i Breuil-Cervinia erbjuder gott om utmaning även för den avancerade snowboardåkaren, så som en halfpipe, flera hoppramper och tre snowboardcrossbanor.

Skidskolor och skiduthyrning in Cervinia

Det finns tre stora skidskolor i Cervinia: Scuola di Sci del Breuil, Scuola di Sci Matterhorn Cervinia, och Scuola di Sci Cervino. Totalt har dessa tre skidskolor mer än 200 skidlärare att erbjuda! Scuola di Sci del Cervino är den absolut största av skidskolorna i Cervinia och har ett separat program för barn!

Cervinia Betyg
51 röster

Allmänt intryck
8.0
Passar för familjer
8.0
Restauranger
8.0
Skidskolor
8.0
Afterski
8.0Pistkarta Cervinia

Pistkarta Breuil-Cervinia

skidsemestrar Cervinia

Cervinia